Med ett tillägg på ryggetiketten kan du förenkla arbetet i biblioteket. När du beställer ryggetikett finns tillvalet Visa huvuduppslag på bokrygg i kassan. Du kan då direkt på bokryggen se både vilken hylla boken ska stå på och i vilken bokstavsordning den ska sorteras.

Förslag på huvuduppslag hämtas från Libris eller BTJ (beroende på vilken inställning du har på ditt kundnummer) och du kan redigera förslagen i kassan. Det är de tre första bokstäverna i huvuduppslaget som används och de läggs på rad två på etiketten. Om du väljer till årtal på ryggetiketten hamnar årtalet på rad tre.

Ryggetiketten kan ha upp till fyra rader. Du väljer själv vilken information du vill ha:

• Hyllsignum (SAB, Dewey eller Klartext)
  • Huvuduppslag (de tre första bokstäverna)
  • Årtal
  • Fritext (du kan lägga till en egen textrad)