Ta gärna del av den här informationen först:

https://www.adlibris.com/storkund/kundservice/framtidens-biblioteksutrustning

Nedan följer kompletterande information.

En bild som visar text

Automatiskt genererad beskrivning

Hur beställer jag bibliografisk etikett?

Du behöver ha utrustningsartikeln bibliografisk etikett tillagd på ditt kundnummer. Det görs av Adlibris kundservice.

Första gången du ska beställa, gå in på Mitt konto > Kundinställningar > Hantera. Under ”Bibliografisk etikett” kan du skriva bibliotekets namn och spara. Denna text visas på etikettens första rad. Du kan redigera denna text per beställning.

Övrig information på etiketten hanteras per beställning på sidan Utrusta böcker. Välj plastning, bibliografisk etikett mm. Bocka i om du vill ha leveransdatum på etiketten. Bibliografisk etikett ersätter RFID och löpnummeretikett. Om du har RFID och löpnummeretikett på ditt konto gråas dessa val ut när du väljer bibliografisk etikett (så att du inte ska få dubbla RFID- och löpnummeretiketter på boken).

När du tryckt på ”Välj” visas bibliografisk information per bok: hyllsignum, huvuduppslag och titel, som hämtas från Libris. Kontrollera den bibliografisk informationen, fyll i eller redigera efter behov. Det du ser i kassan är det vi utrustar din bok med.

Om biblioteket har bibliografiskt service från BTJ i Libris hämtas informationen i första hand från BTJ. Saknas information om en bok hos BTJ hämtas den från Libris.

Om du är osäker på någon bibliografisk information för en bok kan du lämna det fältet tomt. Du får då en bibliografisk etikett med bibliotekets namn, streckkod, ISBN och de fält du har fyllt i.