Instruktionsfilm

Klicka på länken för att se en kort instruktionsfilm om inköpslistorna: Film om inköpslistor

Skapa inköpslistor

1. Klicka på ikonen Spara som finns under köpknappen vid varje bok.
  2. Klicka på Lägg till i ny lista, döp listan och spara.

För att skapa fler listor gör du på samma sätt genom att välja Lägg till ny lista.

För att fylla på inköpslistorna bockar du för den eller de inköpslistor du vill att boken ska sparas i och väljer Spara.

En lista kan innehålla upp till 80 stycken böcker.

Hitta dina inköpslistor

Du når inköpslistorna genom att klicka på Spara från valfri bok. I vyn som öppnas klickar du på länken Öppna för att komma till inköpslistorna. Du kommer också till inköpslistorna från startsidan och från Mitt konto.

Använd Mina inköpslistor

När du har kommit till sidan Inköpslistor kan du se dina listor, ta bort en bok, tömma hela listan, lägga till en bok i kundvagnen, lägga alla böckerna i kundvagnen, skriva kommenterar eller ta bort listan helt. Dina kommentarer sparas i inköpslistan, men följer inte med i köpet.

Klicka på de tre prickarna för meny.

Dela dina inköpslistor

Du kan dela dina inköpslistor med kollegor genom att välja Dela i menyn. Då skapas en kod som är unik för din lista. Kopiera koden och skicka till dina kollegor på valfritt sätt via exempelvis mail, SMS eller chattprogram. Mottagaren behöver ett konto på www.adlibris.com/storkund för att kunna lägga till den delade inköpslistan. Din kollega kan sedan använda listan för att göra inköp. Dina kommentarer följer med i delningen.

Du äger listan och är den enda som kan ändra i den, som exempelvis att lägga till och ta bort böcker samt redigera kommentarer. Dina ändringar syns även på den delade listan hos din kollega. Om du tar bort en delad inköpslista försvinner den även hos din kollega.

Ta emot och använd delad inköpslista

När en kollega har delat en lista med dig, genom att skicka en kod, lägger du till inköpslistan genom att kopiera och klistra in koden under Lägg till utdelad lista. Du kan använda inköpslistan för information och för köp, men du kan inte redigera den. En bra funktion är att du kan lägga till den delade inköpslistan så att den syns på alla dina konton. Bra för er med centrala inköp, exempelvis. Om du inte längre vill se inköpslistan väljer du Sluta visa i menyn.

Kopiera en delad inköpslista och gör den till din egen

Det är endast den som äger listan som kan redigera och/eller ta bort den. Om du vill äga listan själv och/eller redigera den så finns alternativet Kopiera. Du väljer Kopiera i menyn, skriver ett nytt namn eller behåller det gamla. Nu finns listan under Mina inköpslistor och du kan skriva egna kommentarer, lägga till, ta bort med mera och det är bara du som ser detta.