Vi erbjuder flera olika sätt att söka på Adlibris Bibliotek & offentlig verksamhet för att möta våra kundernas olika behov. Nedan följer ett par tips.

Sök i sökrutan

Skriv titel, förlag, författare, beskrivning eller ISBN direkt i sökrutan och filtrera ditt sökresultat med Förfina sökning i vänstermenyn och/eller Sortera på i högerkanten.

Avancerat sök

För dig som vet inom vilket område, språk etc du söker inom.

Välj Avancerat sök.

Välj bland Barn och ungdom, vuxen, fack, skön etc och för din sökning. Filtrera på samma sätt som i föregående sökning.

Mångspråkstips

Utländska böcker har inte samma metadata som böcker utgivna i Sverige. Om du söker ett smalare språk så är tipset att bara välja språk i avancerad sökning, förfina sedan din sökning i sökresultatet och få ett mycket bättre urval. Sortera sökresultatet på “Mest sålda” så kommer du få en mycket god bild av vilka böcker på valt språk som sålts till biblioteken i Sverige.

Topplistor

På första sidan ser du de böcker som har sålts mest inom barn & ungdom och vuxen. Klicka på den bok du gillar eller välj listan så kan du filtrera som i övriga sökmetoder.

Adlibris tipsar

Adlibris kunniga personal tipsar om allt från nya mångspråkiga böcker till litteraturpristagare. Klicka på en banner och låt dig inspireras.

Söktips

Längst ner på första sidan lägger vi ut sökningar som är frekventa och populära bland våra besökare.